Det erobrede køn – mænd som ofre for seksuelt misbrug

artikel_lyager_mestring_psykoterapeuten_2013

Artiklen ‘Det erobrede køn – Mænd som ofre for seksuelt misbrug’ er skrevet af Lone og Jette Lyager. Artiklen blev bragt i Psykoterapeuten nr. 2, maj 2013 og gengives her med tilladelse.

“Den seksuelt misbrugte mand har indtil for nylig været usynliggjort af samfundets myter og stereotype kønsrolleopfattelser. Hvis han skal vove sig ud af mørket, er der behov for et opgør med den traditionelle opfattelse af seksuelt misbrug.” Læs hele artiklen her..

Lone og Jette Lyager er begge uddannede som socialrådgivere, psykoterapeuter MPF og certificerede SE-Practioner. De er psykoterapeutisk uddannet hos Eva Hildebrand (MSW, MPF) med fokus på analyse og behandling af seksuelle overgreb og andre alvorlige omsorgssvigt. I en årrække har de haft deres virke i Støttecenter mod Incest. Arbejder nu i egen praksis, Klinik for incestterapi, med individuel terapi, undervisning og supervision. I 2005 udgav de bogen At bestige bjerge – Gruppeterapi for seksuelt misbrugte mænd..


Teksten må ikke kopieres eller på anden måde gengives hverken helt eller delvist uden tilladelse, men der kan frit linkes til den. ©Landsforeningen Spor 2019.